bachelor agro- en biotechnologie voedingstechnologie
Gemiste videogesprekken
Naam Kaart Heure d'appel

Recent  Sluiten

DIRECT MESSAGES

Video's

Aanmaakdatum 17/05/2020
Aanmaakdatum 17/12/2021
Aanmaakdatum 19/05/2020
Aanmaakdatum 13/05/2020
Aanmaakdatum 17/05/2020

Persberichten

Land Titel Beschrijving Link Taal

Whitepapers

Land Titel Beschrijving Link Taal

Awards

Jaar Land Titel Beschrijving Link Taal

The projects / references

Land Titel Beschrijving Link Taal

Participation to external events

Land Datum Logo Organisator Type evenement Naam Informatie Website
Algemeen contact
bachelor agro- en biotechnologie voedingstechnologie
Wilgenstraat 32
8800 Roeselare
België

Website

051 23 23 30

voeding@vives.be

Schrijf mij in
Opleiding
Beschrijving

VOEDINGSTECHNOLOGIE

Wat?
De wensen van de moderne consument veranderen voortdurend (nieuwe producten en/of smaken, handige verpakkingen,...).
De voedingsindustrie is daarom heel innovatief, trendy en modern.
Grondstoffen uit landbouw en visvangst worden er verwerkt tot voedingsproducten.

Als voedingstechnoloog combineer je de praktische kennis van bereidingswijzen met de theoretische kennis van ingrediënten. Je leert hoe je smaak, gezondheidsaspecten en kwaliteit van voeding kan verbeteren. Je ontwikkelt de voedingsproducten en productieprocessen van morgen met een oog voor duurzaamheid. De opleiding voedingstechnologie biedt veel mogelijkheden naar tewerkstelling.

 
Studeren en leren: kort bij het werkveld
Bij de meeste vakken hoort een practicum. Je leert er alles over de ontwikkeling van voedingsmiddelen . Daarnaast kan je oefenen op mini-industriële installaties. Zo kom je heel dicht bij het werkveld en leer je al heel wat vaardigheden aan in functie van je 3 stages in het tweede jaar en het derde jaar. Je werkt mee in het FoodLab en gaat ongeveer dertig keer op bedrijfsbezoek zodat je de verschillende sectoren goed leert kennen. Je kan je studie een internationale dimensie geven en op stage gaan in het buitenland.

Vakken
- Voedingswetenschappen en technologie: plantaardige en dierlijke producten, foodlab, organoleptiek, voedingstechnologie: bierbrouwerij- zuivelverwerking-vlees- en visverwerking- groente- en fruitverwerking, bakkerijtechnologie en chocolade,…
- Creatieve productontwikkeling: project productontwikkeling, foodpairing, receptuurontwikkeling,
- Kwaliteit en gezondheid: voeding en gezondheid, allergenenmanagement, kwaliteitszorg, voedingsanalyse…
- Ondernemingszin: project ondernemingszin, bedrijfsmanagement, people empowerment,…
- Milieutechnologie
- Werkveldverkenning: seminaries, bedrijfsbezoeken, innovatielabo…
- 2 stages en bachelorproef


Jobkansen
In een voedingsbedrijf:
- als kwaliteitsverantwoordelijke, kwaliteitsmedewerker, als inspecteur: je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van product en proces.
- als laborant: je analyseert de grondstoffen en eindproducten
- als productontwikkelaar: je verbetert of ontwikkelt producten en processen
- als aankoper of verkoper: je gebruikt je technische kennis om producten aan de man te brengen.
- als productieverantwoordelijke: je stuurt een productie-eenheid aan
- als milieuverantwoordelijke: je werkt mee aan milieuproblematieken binnen het bedrijf
- zelfstandig ondernemer bv. kwaliteitsconsultant

Dezelfde functies kan je ook uitoefenen in de toeleveringssector en dienstensector van de voedingsindustrie: bij het FAVV, in onderzoekscentra, in kwaliteitslabo's, in het onderwijs, in de distributiesector, bij grondstoffenleveranciers, het onderwijs,...

smaak, kwaliteit, eigen producten ontwikkelen, knelpuntberoep, veel tewerkstellingsmogelijkheden, voedingstechnoloog, productieontwikkelaar, kwaliteitsverantwoordelijke, productieverantwoordelijke, laborant, voedingslabo, voeding en gezondheid, voedingswetenschappen, veel bedrijfsbezoeken, bier brouwen

Leerroute



 
Algemeen contact
bachelor agro- en biotechnologie voedingstechnologie
Wilgenstraat 32
8800 Roeselare
België

Website

051 23 23 30

voeding@vives.be

Schrijf mij in
Opleiding
 
Contacten op de stand

Producten

Mozaïek Lijst