Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
bachelor agro- en biotechnologie voedingstechnologie

Chat op 6-7 maart

13 - 17u. (docent)
Start chat

13 - 17u. (student)
Start chat

13 - 17u (studiehulp en faciliteiten)

Start chat

Bezoekers op mijn stand
Naam Kaart Bezoeken Aankomstuur

Recent  Sluiten

DIRECT MESSAGES

Persberichten

Land Titel Beschrijving Link Taal

Whitepapers

Land Titel Beschrijving Link Taal

Awards

Jaar Land Titel Beschrijving Link Taal

The projects / references

Land Titel Beschrijving Link Taal

Participation to external events

Land Datum Logo Organisator Type evenement Naam Informatie Website
Algemeen contact
bachelor agro- en biotechnologie voedingstechnologie
Wilgenstraat 32
8800 Roeselare
België

Website

051 23 23 30

voeding@vives.be

Schrijf mij in
Opleiding
Boek je campusbezoek
Beschrijving

VOEDINGSTECHNOLOGIE

Wat?
De wensen van de moderne consument veranderen voortdurend (nieuwe producten en/of smaken, handige verpakkingen,...).
De voedingsindustrie is daarom heel innovatief, trendy en modern.
Grondstoffen uit landbouw en visvangst worden verwerkt tot voedingsproducten voor mens en dier.
Alle eetbare producten in de winkelrekken werden verwerkt in de voedingsindustrie (zuivel, dranken, koekjes,...)
Als werknemer in de voedingsindustrie ken je de strenge normen inzake voedselveiligheid, kwaliteit en traceerbaarheid.
Ook het milieuaspect is enorm belangrijk.

Je specialiseert je tijdens deze opleiding in productkennis en productontwikkeling zodat je de smaak en de kwaliteit van voeding kan verbeteren. We beginnen bij de basis en bouwen alle vaardigheden geleidelijk op.

Studeren en leren
Bij de meeste vakken hoort een practicum. Je leert er alles over de ontwikkeling van voedingsmiddelen. Daarnaast kan je oefenen op mini-industriële installaties. Zo kom je heel dicht bij het werkveld en leer je al heel wat vaardigheden aan in functie van je stages in het tweede jaar. Je werkt mee aan het expertisecentrum Biolab en gaat ongeveer dertig keer op bedrijfsbezoek zodat je de verschillende sectoren goed leert kennen. In het laatste jaar integreer je je kennis, vaardigheden en attitude via je stage en je bachelorproef.
Je stageweken nemen toe naarmate je in je opleiding vordert. Je kan ook op stage in het buitenland.

Vakken
- voedingswetenschappen en technologie: productkennis, bierbrouwerij, zuivelverwerking, bakkerijtechnologie en chocolade 
- creatieve productontwikkeling: foodpairing, receptuurontwikkeling 
- kwaliteit en gezondheid: voedingsleer, allergenenmanagement
- ondernemingszin: bedrijfsmanagement, people empowerment
- milieutechnologie
- …

Jobkansen
- productontwikkelaar, kwaliteitsverantwoordelijke, laborant, … in voedingsbedrijven
- inspecteur Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid, laborant in onderzoekscentra
- een job binnen het productiemanagement
- auditor
- leerkracht in voedingsvakken/wetenschappen
- …

smaak, kwaliteit, eigen producten ontwikkelen, knelpuntberoep, veel tewerkstellingsmogelijkheden, voedingstechnoloog, productieontwikkelaar, kwaliteitsverantwoordelijke, productieverantwoordelijke, laborant, voedingslabo, voeding en gezondheid, voedingswetenschappen, veel bedrijfsbezoeken, bier brouwen

Leerroute



 
Algemeen contact
bachelor agro- en biotechnologie voedingstechnologie
Wilgenstraat 32
8800 Roeselare
België

Website

051 23 23 30

voeding@vives.be

Schrijf mij in
Opleiding
 
Contacten op de stand

Producten

Mozaïek Lijst