Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
graduaat Accounting Administration op afstand

Chat op 6-7 maart

13 - 17u. (docent)
Start chat

Bezoekers op mijn stand
Naam Kaart Bezoeken Aankomstuur

Recent  Sluiten

DIRECT MESSAGES

Video's

Added on 04/03/2021
Added on 04/03/2021

Persberichten

Land Titel Beschrijving Link Taal

Whitepapers

Land Titel Beschrijving Link Taal

Awards

Jaar Land Titel Beschrijving Link Taal

The projects / references

Land Titel Beschrijving Link Taal

Participation to external events

Land Datum Logo Organisator Type evenement Naam Informatie Website
Algemeen contact
graduaat Accounting Administration op afstand
_

België

Website

0498434961

griet.vanmarcke@vives.be

Schrijf mij in
Opleiding
Boek je campusbezoek
Beschrijving

Ben je geboeid door de cijfers achter en in een onderneming? Dan is deze opleiding geknipt voor jou! Een juiste financiële rapportering is van groot belang voor een onderneming. Zonder deze informatie kan de bedrijfsleiding geen correcte beslissingen nemen. Jouw rol in de onderneming of organisatie is dan ook heel belangrijk.

In de praktijkgerichte graduaatsopleiding Accounting Administration focussen we vooral op de kennis en vaardigheden nodig om te kunnen starten of door te groeien in een administratief/boekhoudkundige job. Het gaat dan inhoudelijk voornamelijk over boekhouden, fiscaliteit, wetgeving, social skills … We stomen je klaar voor een boekhoudkundige functie in een brede financiële omgeving. Je kunt aan de slag als boekhouder in een kmo, vzw of in een boekhoudkantoor.

Via het traject in afstandsonderwijs, kun je de opleiding bovendien perfect combineren met een fulltime job en gezinsleven!
Je studeert vrij van tijd en ruimte en op je eigen tempo !

Troeven van Accounting Administration via afstandsonderwijs bij VIVES

 • Docenten met praktijkervaring, reële cases in samenwerking met het werkveld, bedrijfsbezoeken, gastcolleges, … zorgen voor een praktijkgerichte opleiding.
 • Je kan (fulltime) werken en tegelijkertijd een diploma hoger onderwijs behalen
 • Je studeert van thuis uit op het moment dat het past voor jou, met begeleiding op maat
 • Je krijgt de kans om binnen je huidige job door te groeien of om een carrière switch te maken
 • Opleiding is erkend voor opleidingscheques en KMO portefeuille.
 • Eigen flexibel traject
  • Programma inhoud op maat, er wordt rekening gehouden met de competenties die je al hebt verworven.
  • Programma traject op maat, volgens de eigen situatie en mogelijkheden
 • Ruime component “werkplekleren” zorgt ervoor dat je het werkveld steeds beter leert kennen.
 • Werkzekerheid troef! De vraag naar afgestudeerden accounting administration is veel groter dan het aanbod. Het beroep van accountant is en blijft een knelpuntberoep!
 • Ga aan de slag bij om het even welke organisatie: accountantskantoren, KMO’s en grote multinationals, non-profitorganisaties, de overheid (bv fiscus), … of word zelfstandig.

Wat leer ik in deze opleiding?

We kunnen de inhouden indelen in enkele belangrijke pijlers:

 • beroepsgerichte aspecten met betrekking tot accountancy / boekhouden: dubbel boekhouden, toegepast met boekhoudsoftware, vennootschapsboekhouden analytisch boekhouden of kostprijsberekening
 • beroepsgerichte aspecten met betrekking tot fiscaliteit: BTW, personenbelasting, vennootschapsbelasting
 • juridische basiskennis: burgerlijk recht, economisch- en vennootschapsrecht, sociaal recht
 • managementaccounting: financiële aspecten van de activa en passiva, Excel, budgettering, financiële analyse, ERP
 • social skills: communicatieve vaardigheden, voorbereiding werkplekleren
 • integratie op de werkplek: er is een voortdurende wisselwerking tussen de geziene inhouden in de aangeboden vakken en de toepassing van deze verworven kennis op de werkplek.

Hoe ziet mijn studieroute eruit?

Bij het traject via afstandsonderwijs bepaal je als student zelf je studieroute.

Je studieprogramma is een traject op jouw maat. De duur van de opleiding verschilt van student tot student. Dit is grotendeels afhankelijk van de tijd die jij kan spenderen om met je studie bezig te zijn.  

Het is daarnaast mogelijk dat je op basis van eerder verworven kwalificaties (diploma's, attesten …) of bepaalde werkervaring in aanmerking komt voor vrijstellingen en dus bepaalde opleidingsonderdelen (vakken) niet meer hoeft af te leggen.  

Volg je het modeltraject, dan kan je in 3 jaar afstuderen, maar dit is maar één van de vele mogelijkheden.
PDF te downloaden met modeltraject

Hoe organiseert VIVES deze opleiding?

VIVES biedt je de mogelijkheid om, onder deskundige begeleiding, een volwaardig graduaatsdiploma op afstand te behalen. De theorie verwerk je op zelfstandige basis van thuis uit, hiervoor hoef je dus niet naar de campus te komen.

Het studiemateriaal is zo ontworpen dat je het zelfstandig kan doornemen en verwerken. De studiewijzer is daarbij je centrale infodocument per opleidingsonderdeel: hierin staan je leerdoelen (wat er van je verwacht wordt), praktische informatie en de manier waarop je geëvalueerd zal worden. Handboeken en syllabi kunnen worden aangekocht via onze webshop. Naast de handboeken en syllabi is er ook ons digitaal leerplatform Toledo met aanvullend studiemateriaal zoals oefeningen, filmpjes van opgenomen lessen ter verheldering van de cursusinhoud, discussiefora waar je met vragen terecht kan… 

Zelfstudie wil niet zeggen dat je er alleen voor staat, er zijn heel wat mogelijkheden tot begeleiding. Vragen stellen en contact is mogelijk met docenten via mail en Teams.

Wil je ons advies bij het samenstellen van je traject of heb je specifieke vragen rond studieplanning en studeren, dan kan je uiteraard ook bij de opleidingsverantwoordelijke terecht.

Hoe verloopt mijn stage/werkplekleren?

In de loop van de opleiding is er heel wat werkplekleren voorzien, ongeveer 80 dagen.
Bij het traject in afstandsonderwijs kan je de onderdelen werkplekleren opnemen wanneer dit past in je persoonlijke planning. Dit kan vanaf het eerste jaar zijn, maar dit is geen verplichting. Je kan het werkplekleren uitvoeren binnen je eigen job van zodra je  een administratief/boekhoudkundige functie hebt.

Waar en wanneer leg ik examens af?

Elk opleidingsonderdeel wordt uiteraard geëvalueerd. Hoe dit gebeurt (schriftelijk, mondeling, opdracht, etc), wordt duidelijk omschreven in de studiewijzer – een soort van handleiding – bij het opleidingsonderdeel zelf.

We vinden het belangrijk dat studenten die op afstand studeren ook op een flexibele manier examen kunnen afleggen. Voor elk opleidingsonderdeel zijn er per academiejaar minstens vier (elk kwartaal)  examenmomenten. Examens vinden plaats in het  examencentrum. Je kan je inschrijven/uitschrijven voor een examen tot uiterlijk vijf kalenderdagen voor het examenmoment. De locatie (gebouw + lokaal) en het tijdstip worden per vak steeds duidelijk gecommuniceerd. Lukt het je niet om voor een bepaald examen tot in Kortrijk te komen, dan kan je het examen doorgaans ook op afstand afleggen.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?

Er is een mooie loopbaan voor je weggelegd als boekhouder in een kmo of boekhoudkantoor. Je ondersteunt het beheer van een bedrijf op boekhoudkundig, fiscaal en financieel vlak.

Er is bijzonder veel vraag naar afgestudeerden met het diploma graduaat Accounting Administration. Bovendien is het zo dat als je je wil vestigen als zelfstandig boekhouder, je met dit diploma toegang krijgt tot de examens en stage bij het ITAA.

Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?

Deze opleiding is een goeie voorbereiding op het aanvullingstraject naar de bachelor Accountancy-fiscaliteit. Je kunt het bachelordiploma behalen via aan aanvullingstraject van 90 studiepunten.  

Wanneer kan ik starten met de opleiding?

Dat kan vanaf de derde week van september! je kan ervoor kiezen om slechts met een beperkt aantal opleidingsonderdelen te starten, want je kunt immers tot eind mei opleidingsonderdelen bij opnemen. Ideaal om je studies volledig af te stemmen op jouw situatie. Op onze inschrijvingspagina leggen we je uit hoe je je kunt inschrijven voor deze opleiding.

Om in Vlaanderen te kunnen starten aan een opleiding in het hoger onderwijs, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen in verband met diploma en taal. Raadpleeg hiervoor de inschrijvingsvoorwaarden voor een graduaatsopleiding. Om te starten met een opleiding op afstand hoef je geen werkstudent te zijn.

Leerroute


 
Algemeen contact
graduaat Accounting Administration op afstand
_

België

Website

0498434961

griet.vanmarcke@vives.be

Schrijf mij in
Opleiding
 
Contacten op de stand

Producten

Mozaïek Lijst