Country | Title | Description | Link | Language |
---|
Country | Title | Description | Link | Language |
---|
Year | Country | Title | Description | Link | Language |
---|
Country | Title | Description | Link | Language |
---|
Country | Date | Logo | Organizer | Type of event | Name | Information | Website |
---|
Wat?
Je specialiseert je tijdens deze opleiding in productkennis en productontwikkeling zodat je de smaak en de kwaliteit van voeding kan verbeteren. Je krijgt naturlijk ook een stevige portie bedrijfsmanagement en ondernemerschap mee.
Studeren en leren
Bij de meeste vakken hoort een practicum. Je leert er alles over de ontwikkeling van voedingsmiddelen. Daarnaast kan je oefenen op mini-industriële installaties. Zo kom je heel dicht bij het werkveld en leer je al heel wat vaardigheden aan in functie van je stages in het tweede jaar. Je werkt mee aan het expertisecentrum Biolab en gaat ongeveer dertig keer op bedrijfsbezoek zodat je de verschillende sectoren goed leert kennen. In het laatste jaar integreer je je kennis, vaardigheden en attitude via je stage en je bachelorproef.
Je stageweken nemen toe naarmate je in je opleiding vordert. Je kan ook op stage in het buitenland.
Vakken
- voedingswetenschappen en technologie: productkennis, bierbrouwerij, zuivelverwerking, bakkerijtechnologie en chocolade …
- creatieve productontwikkeling: foodpairing, receptuurontwikkeling, …
- kwaliteit en gezondheid: voedingsleer, allergenenmanagement, …
- ondernemingszin: bedrijfsmanagement, people empowerment, …
- milieutechnologie
- …
Jobkansen
- productontwikkelaar, kwaliteitsverantwoordelijke, laborant, … in voedingsbedrijven
- inspecteur Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid, laborant in onderzoekscentra
- …